Australien

Jag minns det som igår. Australien. Efter nästan fyra veckor i Thailand landade vi möra och trötta i Sydney. Checkar in och går på jakt efter frukost. Äntligen väder som gick att andas i. Eller åtminstone lite mindre varmt än Bankoks fuktiga värme.

Hittar ett litet fik med 5 stolar och inga menyer nånstans. Vi frågar om vi kan få frukost och ägarinnan, en hippietjej säger javisst, kaffe eller te? Vi sätter oss i solen, in kommer te, kaffe, nypressad apelsinjuice, aloevera juice med gurka, äggröra på ekologiska ägg med bacon, tomater och hemmagjorda korvar, scones med marmelad och ekologiskt smör.
Inte så att vi inte haft bra frukost i Thailand men av någon anledning var detta så in i bubblan gott! Det är det där med rätt mat, rätt omgivning och rätt sällskap.

Det fortsatte med fantastisk mat hela resan, från pizzan på balkongen i Surfers mitt i ett tropiskt oväder till barbecuen ute i Blue Mountains med t-bone stekar stora som tallrikar och hemgjord potatissallad och peachpie till efterrätt. För att inte tala om skaldjursbuffen…. Med kräftor som inte var salta ….. men det tar vi en annan gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s